SRPSKI STUDENTI NA OKSFORDU 2022

Serbian Students' Day Oxford 2022

Četvrti skup „Dani srpskih studenata u Oksfordu 2022“

 

Dugo očekivani susret naših talentovanih studenata na Oksfordu, posle mnogo muka i peripetija, konačno je održan u punom formatu, tamo gde i treba, u Oksfordu !

Veoma nam je drago što su učesnici uspeli da odvoje vreme za predavanja i druženja i pored velikih poslovnih obaveza i ispitnih rokova. Skup je, na veliko zadovoljstvo učesnika, održan 30. aprila i 01. maja 2022.godine, na prestižnom Merton koledžu. Osim naših studenata na Oksfordskom univerzitetu, prisustvovali su i srpski studenti na Univerzitetu u Kembrižu, a gosti su bili oksfordski studenti iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Hrvatske.

Ovoga puta, cilj je bio da se našim talentovanim studentima na najboljim svetskim univerzitetima i njihovim, ne manje talentovanim prijateljima i gostima, pruže uvidi u razvoj poslovne karijere, zaviri u ambijent budućnosti i prenesu neka ključna znanja.
Program se prvog dana manifestacije sastojao iz niza predavanja, koja su bila praćena diskusijama i upoznavanjem sa predavačima:

1. Aleksa Gordić, The AI Epiphany – „Moj put ka DeepMind-u“
2. Samo Login, LoginEko – „Biznis na plemenitoj misiji“
3. Ivan Stojisavljević, Nordeus – „Izazovi na putu razvoja kompanije“
4. Milan Krstajić, Oxford – „Kvantni simulatori – vazdušni tuneli kvantne fizike“
5. Predrag Đukić, Mensa – „Metaverzum – okruženje budućnosti

OKSFORD 2022

Drugog dana manifestacije je održana radionica na temu donošenja kvalitetnih odluka, a zatim su se učesnici družili, razmenjivali iskustva i uspostavljali dragocene kontakte. Skup je organizovan pod okriljem Mense Srbije i Nacionalnog centra za talente, a podržale su ga kompanije Levi9 i ZF Srbija.

Veliko hvala svim učesnicima, a posebno članovima organizacionog tima Petri Stojnić, Katarini Vukosavljević i Milanu Krstajiću koji su učinili da ovogodišnji skup bude prelepo i korisno iskustvo!

Inače, po rangiranju više od 1600 univerziteta u 99 država koje sprovodi Times Higher Education World University Rankings, Oksfordski univerzitet je zauzeo prvo mesto i za 2022. godinu (link), šesti put za redom, ispred Harvarda, Stanforda, Kembridža, MIT-a, Jejla…

 

NTC SRBIJA

Leave A Reply