Prvi sastanak timova ERASMUS+ projekta “mNEMOpower GO!”

Tehnike pomoći pri učenju deci od 6 do 10 godina

Eksperti timova iz Poljske, Srbije, Španije, Slovačke, Slovenije i Bugarske, koji rade na Eramsus+ projektu “mNEMOpower GO!” za unapređenje mnemo tehnika učenja kod dece u ranim razredima osnovne škole, toko februara su održali prvi radni sastanak u osnovnoj školi “SP Ustianowa” u Poljskoj.

Centralni događaj sastanka bila je radionica tokom koje je ekspert “Nacionalnog centra za talente” Predrag Đukić u praksi prikazao moć mnemo tehnika koje se mogu lako primeniti u nastavi. Eksperti iz partnerskih organizacija bili su impresionirani efektima primenjene metode na značajno unapređenje njihovog kapaciteta za memorisanje podataka.

Veoma kratko vreme u kom je to uspešno izvedeno, potvrdilo je potencijale programa za unapređenje efikasnosti učenja čije tehnike će primenjivati u nastavi deca uzrasta od 6 do 10 godina.

Na sastanku su usklađeni stavovi o rasporedu zadataka, vremenskim okvirima za njihovu realizaciju i detaljima vezanim za sadržaj. Program za unapređivanje unutrašnjih mentalnih procesa kod dece obuhvata: percepciju, razmišljanje, pamćenje, pažnju, verbalne veštine, rešavanje problema i učenje.

Sledeća aktivnost “Nacionalnog centra za talente” u projektu je razvoj i kompletiranje alata za obuku. Pripreme su u toku a njena realizacija će započeti u oktobru.

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja i pratite aktuelnosti u fazama projekta “mNEMOpower GO!” kliknite OVDE

EU CoFunded

Leave A Reply