Evropski projekat “mNEMOpower GO!”

Kako pomoći pri učenju deci od 6 do 10 godina

Započeta je realizacija dvogodišnjeg Erasmus+ projekta “mNEMOpower GO!” za unapređenje tehnika učenja kod dece u ranim razredima osnovne škole.

Nacionalni centar za talente sa partnerima će razvijati inovativni nastavni plan i program i nove nastavne metode koje poboljšavaju unutrašnje mentalne procese kod dece uzrasta od 6 do 10 godina (percepciju, razmišljanje, pamćenje, pažnju, jezik, rešavanje problema i učenje).

Projekat predvodi osnovna škola “SP Ustianowa” iz Poljske, a osim “Nacionalnog centra za talente” iz Srbije, partneri su:

Bugarska: Jezička škola “Sky i Industrijska Asocijacija Ruse”;

Slovačka: Organizacija “Yuthfully Yours”;

Slovenija: Organizacije “Smart idea i Better future”;

Španija: “Univerzitet iz Ovieda”.

Da bi pomogli učiteljima da učine nastavu zanimljivijom i prilagođenom interesovanjima i karakteristikama današnjih generacija, u sledećim fazama projekta pripremićemo:

– priručnik sa dobrim praksama za razvoj veština pamćenja.

– obuke za učitelje i nastavnike i set alata koji su im neophodni za razvoj pamćenja kod učenika.

– kratke online lekcije kojima će se uvežbavati stečene veštine pamćenja.

Uz nove metode i pristupe učenju i podučavanju podsticanjem razvoja logičkog, kritičkog i kreativnog mišljenja, efikasnost učenja kod dece će biti značajno unapređena.

Svi rezultati projekta “mNEMOpower GO!” će kroz neformalno obrazovanje biti stavljeni na raspolaganje prosvetnim radnicima u Srbiji i regionu i nakon realizacije projekta biće dostupni na srpskom jeziku na sajtu Nacionalnog centra za talente.

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja i pratite aktuelnosti u fazama projekta “mNEMOpower GO!” kliknite OVDE

EU CoFunded

Leave A Reply