NACIONALNI CENTAR ZA TALENTE ODRŽAO PREDAVANJE U SKUPŠTINI KRAGUJEVCA

Grad Kragujevac, 9. decembar 2018

U skupštini grada Kragujevca, 9. decembra 2018. godine održano je predavanje u organzaciji Nacionalnog centra za talente (NTC) na temu promena koje je neophodno načiniti u aktuelnom sistemu obrazovanja kako bi se on uskladio sa trenutnim potrebama.

Kako pomoći darovitim učenicima?

Analizirane su metode koje bi dovele do zadovoljstva učenika i rezultata kojima bi bili zadovoljni i društvo i poslodavci, a koje bi nastavnicima omogućile da bolje doprinose napretku svakog učenika, na kreativniji i zabavniji način.

Nakon interaktivnog predavanja, razvila se izuzetno kvalitetna diskusija u kojoj su učešće uzeli učenici, roditelji i nastavnici, predstavnici gradske vlasti ali i ostali zainteresovani građani.

Podrška nadarenoj deci

Zaključak je da roditelji, vaspitači i šira zajednica imaju odgovornost da podrže svu decu dok posežu za svojim ličnim najboljim rezultatom. Neophodno je podržati rast i razvoj celog nadarenog deteta, uključujući njegov intelektualni, društveni, emocionalni i fizički domen.

Podršku nadarenoj deci prvi treba da pruže roditelji i staratelji, upravo su obično oni ti, koji prvi identifikuju nadprosečne darove i talente kod svog deteta. Roditelji prepoznaju nadprosečne sposobnosti, interesovanja i strasti koje su različite kod druge dece koju susreću. Biti nadaren često dolazi sa izazovima kao što su asinhroni razvoj ili društveni i emocionalni izazovi.

 

#Daroviti #NTC predavanje #Prepoznavanje darovitosti

Leave A Reply