Peta međunarodna naučno-stručna konferencija

Ljubomir Kustudić i direktor za međunarodnu saradnju Predrag Đukić u su predstavili program “PREPOZNAJ, PODRŽI, ZADRŽI” na konferenciji Saradnjom do podrške darovitima.

Konferencija “Saradnja u cilju podrške darovitima”, koja je u Beogradu od 23. do 25. septembra okupila 87 učesnika iz 9 zemalja, ukazala je na neophodnost povezivanja i umrežavanja različitih aktera kako bi se stvorilo održivo okruženje koje prepoznaje i pruža podršku darovitima i talentovanima. Svi smo mi deo veće zajednice pa je saradnju i partnerstva neophodno ostvariti na nacionalnom ali i međunarodnom nivou.

U plenarnom delu konferencije predsednik Upravnog odbora “Nacionalnog centra za talente”, Ljubomir Kustudić i direktor za međunarodnu saradnju Predrag Đukić u su predstavili program “PREPOZNAJ, PODRŽI, ZADRŽI”.  To je skup modela i metoda koji prepoznaju i podržavaju darovite, kreativne i inovativne, ali u sklopu odgovora na potrebe društva, privrede i lokalnih zajednica, potrebe nove ekonomije znanja i ubrzanog održivog razvoja. Pružajući im priliku da se iskažu i budu adekvatno nagrađeni za svoj rad, društvo bi jasno pokazalo nastojanje da ih stimuliše i zadrži, ili vrati u Srbiju.

U sklopu zaključaka konferencije ukazano je i na potrebu za osmišljavanje i razvoj novih programa i metoda koji podržavaju celoživotnu funkcionalnu darovitost i stvaralačke potencijale.

Kao rezultat konferencije proizašla su dva izdanja: Zbornik sažetaka i Zbornik radova.

 

Kustudić Ljubomir NTC - MENSA

Predrag Đukić MENSA NTC

Leave A Reply