MENSA I UČITELJI ZA NADARENE

“MENSA - obuke u cilju podrške darovitima”

Učitelji i roditelji često se pitaju:  da li imam nadareno dete, koje su karakteristike darovite dece, kako ga prepoznati  i kako mu pružiti šansu da iskažu svoje potencijale ?

Mensa Srbije, kao organizacija koja okuplja visokointeligentne osobe, posvećena je uvođenju dobre prakse rada sa darovitima i talentovanima iz razvijenih evropskih država u našu zemlju.

U sklopu sticanja znanja, veština i obuka o potrebama i specifičnim izazovima rada sa nadarenim i talentovanim učenicima ostvarena je saradnja sa Mensom Švedske u sklopu Erasmus + projekta  „Teachers for Gifted“.

Odgovore na neka od datih pitanja i svoja iskustva i saznanja iz Švedske, podeliće sa vama tim Mense u  utorak, 13.09.22. u 18,00 h , u prostorijama Digitalnog omladinskog centra Gradske biblioteke u Novom Sadu, Vojvode Putnika 1.

Obuka je besplatna, sa temom: „Uvod u sticanje kompetencija za rad sa darovitom decom”, a prisutni mogu dobiti uverenje o stručnom usavršavanju unutar ustanove.

Više detalja i prijamnu formu koja je OBAVEZNA, nači ćete na sajtu Mense Srbije ( u odeljku Lokalne Mense odaberite Novi Sad), ili na internet adresi: https://www.mensa.rs/sr/lokalne/novisad/

 

erasmus

Leave A Reply